Om Nadja

Näring,kost & hälsa

Mitt namn är Nadja Öström, och min resa till att bli kostrådgivare för hälsa började med att jag själv blev sjuk.

 

Jag la själv om min kost och min ökade vikt om 10 kg försvann på 3 månader. Mitt mående förbättrades, precis som mina symtom från den autoimmuna sjukdomen Hashimoto som ger en underfunktion i sköldkörteln.

 

Idag håller jag vikten och måendet med en bra kost, mental prioritering, sömn och goda vänner, men även en optimerad medicinering.

Mars 2014 påbörjade jag min utbildning inom näringsfysiologi, träningsfysiologi, forskning, vitaminer, mineraler, detox mm

Jag fortbildar mig ständigt och min grund som lades hos Anna Halléns Utbildningar är jag mycket stolt över.

 

Jag har även arbetat ideellt som ordförande i Sköldkörtelförenigen, (numer Sköldkörtelförbundet) 2014-2017 och har födjupad kunskap på området.

 

Jag har diplom i Basmedicin och Tarmhälsa. Min specilalistkompetens är sköldkörtelhälsa och hjälper dig gärna till bättre mående.

 

Reportage/Media

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kan hjälpa dig till en hållbar kost, eller specialistkost vid olika problem.

Jag råder till olika tillskott om så skulle behövas.

 

Vi kan träffas en gång eller vid flera tillfällen och utveckla en plan tillsammans. Uppföljning kan ske via telefon eller mailkontakt. Vad som passar oss bäst, just för dig.

 

Jag tar hjälp av kollegor om det skulle behövas, ifall det behövs olika provtagning. Ett kontaktnät bland terapeuter är en viktig del i att lära sig mer, så att just du får en bra hjälp.

 

Vad jag kan hjälpa dig med

Min Utbildning

 

 

 

  • Min utbildning till Licensierad Kostrådgivare gjorde jag hos Anna Halléns Utbildningar under våren 2014. Näringsfysiologi, träningsfysiologi, forskningstolkning, vitaminers betydelse samt hur kosten påverkar och hur vi kan använda kosten för mående och viktförändringar.

 

  • Kunskap om sockerberoende och om ätbetenden.

 

  • Fördjupad kunskap om tarmhälsa, med Slutprov och Diplom. www.helenekjellin.se

 

  • Vitaminer, mineraler Detox 3 dagar, September 2014 Näringsmedicinska skolan i Stockholm, samt andra vidareutbildningar via Alpha Plus

 

  • 2 dagars kurs om gluten och autoimmuna sjukdomar med Specialisten Tom O`Bryan, januari 2015.
  • 2 dagars utbildning om Toxisk belastning hos Edura våren 2017

 

 

  • Kommande utbildning höst 2018 - Lymfolog, Holistisk Lymfterapeut.

 

 

Som kvinna kan vi gå ner 0,2 kg - 1 kg per vecka och som man 1 kg - 1,5 kg per vecka! Snabbare än så är svältkurer... Kom ihåg att kroppen behöver sin näring för att inte gå in i svältläge och försvåra viktnedgång. Drickmat försvårar näringsupptaget i tarmen, och svältläge uppstår.

 

För bästa välmående och hållbar viktnedgång samt bibehållen eller återfå hälsa måste vi lära oss att äta!

 

Låt mig hjälpa dig med rätt kost att bli piggare, gladare och friskare

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved