Sköldkörteln

Matcoachen.se


Sköldkörtelhälsa!
Sköldkörteln


Sköldkörteln är en körtel som väger omkring 20 gram och styrs av hypofysen i hjärnan, som skickar ut ett hormon som heter TSH - TyreoideaStimulerande Hormon.


TSH sätter takten på sköldkörtelns egna produktion av sköldkörtelhormonerna T4, T3, T2, T1 och calcitonin. Hormonerna omvandlas genom komplicerade processer i kroppen och är nödvändiga för kroppens ALLA celler och organ – i vävnader, som t ex lever, muskler och hjärna.


Sköldkörtelhormon reglerar ämnesomsättningen i varje cell i kroppen.


Om din kropp drabbas av brist eller överproduktion av sköldkörtelhormon kan man drabbas av många olika obehagliga symtom.

Det finns flera sätt att påverka själv så att man kan återfå hälsa.


Ta hjälp av mig, en terapeut eller intresserad läkare så vi kan hitta orsaken till dina besvär. Det är ett detektivarbete som jag har stor erfarenhet av, och jag hjälper dig gärna på vägen.


/Nadja


Misstänker du sköldkörtelrubbning kan du via Blodkollen ta blodprov för att upptäcka om det pågår en autoimmun process. LÄS MER HÄR

Vilka blodprov ska jag ta?

Kan man bli frisk?

Påverkar kosten?

Vilka mediciner finns det?

Var hittar jag en bra läkare?


Anmäl dig till Sköldkörtelmailet!

Du godkänner därmed att jag kan skicka nyhetsbrev till dig.

ANMÄL DIG HÄR

Läs mer om sköldkörtelsjukdom hos Sveriges största förening för sköldkörtelsjuka.


Sköldkörtelförbundet

Lyssna på en 45 minuters podcast tillsammans med mig och Louise Edlund, Expert på Kvinnohormoner när vi pratar om sköldkörtelhälsa och vad du kan göra för att ta reda på om just du lider av sköldkörtelhormonbrist-Hypotyreos.


Vi pratar om hur tarmens hälsa påverkar och kan vara orsaken till autoimmunitet och orsaken Hashimotos som ger sköldkörtelobalanser.


Varsågod!

LYSSNA HÄR

Podcast om stress och sköldkörtelhälsa

med Maria Helander, Petra Sundqvist och Nadja Öström


Den väger inte mer än ett brev och ser ut som en liten fjäril. Men den påverkar allt i vår kropp och gillar inte när vi stressar. Vi pratar  om sköldkörteln med Nadja Öström för att reda ut vad som händer med den vid långvarig stress och vad vi kan göra för att hjälpa oss själva.

2018-04-18

Din Näring & kostcoach Nadja Öström - www.matcoachen.se