Sköldkörteln

Matcoachen.se

Sköldkörtelhälsa! 

Följ min blogg: Min resa med Hashimotos


Min böcker: Sköldkörtelsjuk & Frisk - Ett Inre Kaos & Hela Allt - Fri från kronisk sjukdom, går det?


Min Podcast: Nadjas Sköldkörtelhälsa


BOKA TID VIA 2 HEAL MEDICAL
för rådgivning kring din sköldkörtelhälsa

välj "Hälsocoach" och "Nadja Öström"

Läs mer om sköldkörtelsjukdom hos Sveriges största förening för sköldkörtelsjuka.


Sköldkörtelförbundet

Sköldkörteln

Sköldkörteln är en körtel som väger omkring 20 gram och styrs av hypofysen i hjärnan, som skickar ut ett hormon som heter TSH - TyreoideaStimulerande Hormon.


TSH sätter takten på sköldkörtelns egna produktion av sköldkörtelhormonerna T4, T3, T2, T1 och calcitonin. Hormonerna omvandlas genom komplicerade processer i kroppen och är nödvändiga för kroppens ALLA celler och organ – i vävnader, som t ex lever, muskler och hjärna.


Sköldkörtelhormon reglerar ämnesomsättningen i varje cell i kroppen.


Om din kropp drabbas av brist eller överproduktion av sköldkörtelhormon kan man drabbas av många olika obehagliga symtom.

Det finns flera sätt att påverka själv så att man kan återfå hälsa.


Ta hjälp av mig, en terapeut eller intresserad läkare så vi kan hitta orsaken till dina besvär. Det är ett detektivarbete som jag har stor erfarenhet av, och jag hjälper dig gärna på vägen.


/Nadja


Misstänker du sköldkörtelrubbning kan du via Blodkollen ta blodprov för att upptäcka om det pågår en autoimmun process. LÄS MER HÄR

Vilka blodprov ska jag ta?

Kan man bli frisk?

Påverkar kosten?

Vilka mediciner finns det?

Var hittar jag en bra läkare?


Anmäl dig till Sköldkörtelmailet!

Du godkänner därmed att jag kan skicka nyhetsbrev till dig.

ANMÄL DIG HÄR

NINJAPODDEN-Podcast

Dr. Gunilla Saupe och Nadja Öström diskuterar tillsammans med Johan och Annelir på Ninjapodden kring specialprogrammet om sköldkörteln hos SVT Fråga Doktorn 4 nov 2019.


Vi lyfter de faktafel och de svar programmet inte gav.


LYSSNA HÄR

Samarbetar nu med mottagningen 

2 Heal Medical!

Välkommen

Mitt under Internationella sköldkörtelveckan, Thyroid Awareness Week, medverkade Sköldkörtelförbundets ordförande Nadja Öström i Aftonbladet Morgon. 


”Jag ser och träffar så många som lever ett halvdant liv. De orkar inte med ett socialt liv, de orkar inte ta hand om sina barn, de orkar kanske bara att arbeta. De lever på halvfart. Det är inte ok. De måste få LEVA sitt liv!”


”En önskan är att vi får upp kunskapen inom vården, om sjukdomen. Att det kanske är fler blodprover vi behöver ta. Att man behöver vara väldigt noga med att titta på symtombilden. Att TSH-värdet inte säger allt om hur patienten mår. Att vi får möjlighet till flera mediciner, än bara Levaxin.”


”Om 60% fortfarande har symtom, så är det en bortglömd sjukdom.”


”Jag känner mig ledsen för alla som får kämpa. Idag är det tyvärr få läkare som har den här breda kunskapen. Det råder en stor kunskapsbrist.”


”Det bästa vore om vi kunde få sköldkörtelcentra, där man är specialiserade på sköldkörtelsjukdom.”


Se inslaget här
PODCAST OM SKÖLDKÖRTELN

Paleoteket


LYSSNA HÄR

Lyssna på en 45 minuters podcast tillsammans med mig och Louise Edlund, Expert på Kvinnohormoner när vi pratar om sköldkörtelhälsa och vad du kan göra för att ta reda på om just du lider av sköldkörtelhormonbrist-Hypotyreos.


Vi pratar om hur tarmens hälsa påverkar och kan vara orsaken till autoimmunitet och orsaken Hashimotos som ger sköldkörtelobalanser.


Varsågod!

LYSSNA HÄR

Podcast om stress och sköldkörtelhälsa

med Maria Helander, Petra Sundqvist och Nadja Öström


Den väger inte mer än ett brev och ser ut som en liten fjäril. Men den påverkar allt i vår kropp och gillar inte när vi stressar. Vi pratar  om sköldkörteln med Nadja Öström för att reda ut vad som händer med den vid långvarig stress och vad vi kan göra för att hjälpa oss själva.

2018-04-18

Din Näring & kostcoach Nadja Öström - www.matcoachen.se